11/04/2012

Aštrūs kalmarai su ryžiais

Po nesėkmingo bandymo iškepti kalmarų žiedus tešloje, šis bandymas buvo tikrai sėkmingas, rekomenduoju.

180 g ryžių
1 š. alyvuogių aliejus
1 š. svogūnų miltelių
aitriųjų pipirų (žalių arba džiovintų)
70 ml sauso balto vyno
250 g konservuotų pomidorų
1 š. pjaustytų šviežių petražolių
1 a. š. džiovintų bazilikų
šiek tiek mairūno
druskos

Ryžius išvirti. Kalmarus supjaustyti žiedais. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepti aitriuosius pipirus su svogūnų milteliais (apie 2 minutes). Sudėti kalmarų žiedus ir vėl trumpai apkepti. Padidinti ugnį, supilti vyną ir palaukti, kol jis nugaruos. Sudėti pasmulkintus pomidorus ir paskaninti druska, bazilikais ir mairūnu. Sumažinti ugnį ir troškinti apie 10-15 minučių kartais pamaišyti. Pabaigoje suberti smulkintas petražoles. Patiekite su virtais ryžiais.

P. S. Mairūnų neturėjau ir nedėjau. Labai bijojau dėl kalmarams ilgo gaminimo laiko, bet jie nesukietėjo ir netapo guminiai, patiekalas tikrai skanus ir greitai pagaminamas.


Šaltinis: pritaikyta šeimai pagal www.isbandytireceptai.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą