Labai skanu su paskrudinta duona arba varškės sūriu.
1 st. cukraus
1,25 st. moliūgų tyrės
1 š. citrinos sulčių
Cukrų sumaišyti su ⅓ st. vandens. Maišyti, kol cukrus ištirps. Užvirti ant didelės ugnies ir virti apie 7 minutes arba kol cukrus karamelizuosis ir įgaus gintarinį atspalvį. Nukelti puodą nuo ugnies ir atsargiai įmaišyti moliūgų tyrę, citrinos sultis. Įkaitusi karamelė gali tykšti, todėl būkite atsargūs ir stovėkite atokiau. Puodą vėl uždėti ant sumažintos iki vidutinio karštumo ugnies ir vis pamaišant kaitinti 5-7 minutes, kol moliūgienė sutirštės.
Šaltinis: www.forellesreceptai.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą