11/24/2012

Ūkiška vakarienė

Kartais gaminti tingiu ir aš, norisi ko nors greito, paprasto ir skanaus. O kadangi mano šeimyna nuolat gauna ragauti ko nors naujo, kartais net įmantraus, paprastus, taip vadinamus "ūkiškus" patiekalus kerta, kad net ausys linksta ir paprašo dar :)

Mėgstamos mėsytės plonos riekelės (imiau žalią kiaulienos sprandinę, bet tinka ir parūkyta mėsa)
Kiaušiniai
Duonos
Šviežiai maltų pipirų ir druskos
Česnako (nebūtina)

Iškepti mėsytę, pabarstyti pipirais ir druska. Iškepti duoną, mėgstantys gali įtrinti česnaku. Pačioje pabaigoje iškepti kiaušinius (mes mėgstame juos skystus), juos taip pat apibarstyti pipirais ir druska. Gražiai viską sudėti į lėkštę ir nepamiršti salotų!

P. S. Taip taip, patiekalas nesveikas, riebus, sunkiai vir6kinamas ir t. t. ir pan. Bet retkarčiais mes vistiek juo paskanaujam :)


P. S. Šį kartą duonos riekeles turėjau tik mažas. Jei jos būna didesnės, išpjaunu vidurį, apkepu vieną pusę, o apvertus įmušu kiaušinį, ant kiaušinio pabarstau pipirų ir druskos, uždedu truputį majonezo ir pomidorų padažo, uždengiu keptuvės dangtį ir ant mažos ugnies kepu, kol kiaušinio viršus pradeda baltėt (apkepa). Atskirai iškepu išpjautus duonos viduriukus ir įtrinu česnaku, pabarstau druska. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą