2/15/2013

Dešrelių ir pomidorų pyragas

100 g sviesto
2 š. vandens
210 g miltų
pieniškų dešrelių
pomidorų
tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, prieskonių

Miltus sumaišyti su druska, įpilti šiek tiek vandens, sudėti sukapotą sviestą ir išminkyti, kad masė būtų tolygi. 10-15 minučių palaikyti šaldytuve. 24 cm skersmens kepimo formą ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi. Šiek tiek tešlos atidėti pyrago viršui. Jei pavyks iškočioti, tešlą iškočioti ir dėti į formą taip, kad 2 cm kraštų liktų viršuje (aš tešlą tiesiog įlipdžiau į formą, nes buvo per trapi kočioti). Dešreles išdėlioti ant tešlos tartum saulės spindulius, tarpuose sudėlioti griežinėliais supjaustytus pomidorus. apibarstyti prieskoniais, tarkuotu fermentiniu sūriu ir atidėtos tešlos trupiniais. Kepti 170ºC orkaitėje apie 30 minučių.

P. S. Pyragas gavosi be galo trapus. Originaliame recepte rašo, kad visą tešlą naudoti kaip pagrindą, o ant išdėliotų dešrelių, pomidorų, tarkuoto sūrio užpilti 3 kiaušinių ir 50 ml  pieno plakinį, gal tuomet jis nebūtų toks trapus.


Šaltinis: pritaikyta šeimai pagal "Gaminame su mažaisiais"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą