2/18/2013

Įdaryti baklažanai

Vegetarams... Man, kaip mėsėdei, buvo visai skanu, bet... užkąsti, o ne pavalgyti... Po poros kąsnių bėgau ieškoti mėsos...


1 baklažanas
sauja graikinių riešutų
200 g 9% varškės
2 kiaušiniai
sauja petražolių
saujelė saulėje džiovintų pomidorų
sauja tarkuoto kietojo sūrio
4 š. alyvuogių aliejaus
2 š. balzaminio acto
4 česnako skiltelės
šviežiai malti pipirai ir druska

Baklažaną perpjauti per pusę ir išimti "mėsą", kad būtų vietos įdarui. Į kepimo indą pilti 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, baklažaną bei išimtą baklažano "mėsą" ir dėti į 180ºC orkaitę 10-čiai minučių.
Įdarui į atskirą indą įmušti kiašinius, sudėti varškę, griežinėliais supjaustytus džiovintus pomidorus, susmulkintas petražoles, smulkiai sukapotą česnaką, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, pipirų ir druskos. Viską gerai išmaišyti. Sudėti susmulkintus graikinius riešutus, kubeliais supjaustytą apkeptą baklažano "mėsą" ir dar kartą viską gerai išmaišyti.
Į apkepusias baklažano puseles dėti įdarą ir apibarstyti kietuoju sūriu. Įdaryti baklažanai keps tame pačiame inde, kuriame buvo apkepami baklažanai, todėl 4 šaukštus balzaminio acto pilti ant ten jau esančio aliejaus - tai bus padažas. Įdarytus baklažanus dėti į įkaitintą iki 200ºC orkaitę, temperatūrą sumažinti iki 180ºC ir kepti apie 15 minučių. Stebėti, akd per daug neapskrustų (nenužiūrėjau).

P. S. Pati dariau ne įdarytus baklažanus, o baklažanų užkepėlę - pjausčiau juostelėmis ir išdėliojau kepimo inde, įdarą tiesiog paskleidžiau ant viršaus.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą