2/19/2013

Šokoladinis obuolių pyragas


100 g juodojo šokolado
100 g sviesto
1 st. cukraus
1 st. vandens
2 st. miltų
1 a. š. vanilinio cukraus
3 kaiušiniai
žiupsnelis druskos
1 a. š. sodos
5-6 obuoliai
150 g cukraus
50 g sviesto
1 a. š. cinamono

Tešlai skirtą sviestą (100 g) ištirpdyti ir į praaušusį dėti 1 st. cukrau, išplaktus kiaušinius, ištirpdytą šokoladą, žiupsnelį druskos ir nugesintą sodą. Į tešlą dalimis įmaišyti persijotus miltus ir vandenį.
Atskirai ištirpdyti  50 g sviesto ir 75 g cukraus. Masę paskleisti ant tortinės kepimo formos dugno, tada gražiai išdėlioti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, kad liktų kuo mažiau tarpelių. Obuolius apibarstyti likusiu cukrumi, cinamonu ir užpilti tešlą. Kepti 180ºC orkaitėje 40-50 minučių. Iškepus leisti kelias minutes praaušti ir patiekti obuoliais į viršų.


Šaltinis: senieji užrašai be nurodyto originalaus šaltinio

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą