3/19/2013

Moliūginis-migdolinis sūrio pyragas

Migdoliniui pagrindui:
6 š. cukraus
¼ st. tirpdyto sviesto
žiupsnelis druskos
100-110 g marcipanų
2 didesni kiaušiniai
30 g miltų
½ a. š. kepimo miltelių
1 š. tamsaus romo (dėjau brendį)

Moliūginiui sūrio viršui:
300 g rikotos arba kreminės varškės (maišiau)
½ st. cukraus
žiupsnelis druskos
3 didesni kiaušiniai
1 a. š. vanilinio cukraus
1,25 st moliūgų tyrės (kitą kartą dėčiau 1 arba net ¾ st.)
⅓ st. graikiško jogurto arba jogurtinės grietinės
žiupsnelis malto imbiero

Migdoliniui pagrindui į indą dėti 6 š. cukraus, ištirpintą sviestą, žiupsnelį druskos ir marcipanus, plaktuvu vidutiniu greičiu plakti, kol masė taps puri - maždaug 3 minutes. Po vieną įmušti kiaušinius ir kas kartą gerai išplakti. Į masę įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, romą ir dar kartelį viską gerai išplakti. masę pilti į sviestu pateptą tortinę kepimo formą, dėti į iki 170ºC įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20 minučių. Iškepus tortinę dėti ant grotelių ir palaukti, kol visiškai atauš (jokiu būdu neišimti iš formos ir net nenuimti tortinės šonų).
Sūrio sluoksniui į indą dėti rikotą ir/arba kreminę varškę, cukrų, žiupsnelį druskos, viską išplakti. Po vieną įmušti kiaušinius ir kiekvieną kartą išplakti. Į masę dėti vanilinį cukrų, moliūgų tyrę, graikišką jogurtą ir žiupsnelį malto imbiero ir viską dar kartą išplakti. Šią masę pilti ant ataušusio migdolinio pagrindo, dėti į iki 145ºC įkaitintą orkaitę ir kepti apie 1 valandą arba kol pyrago viduriukas nebejuda pajudinus tortinę. Pyragą torto kepimo formoje dėti ant grotelių ir palikti ataušti iki kambario temperatūros, o tuomet dėti į šaldytuvą 8 valandoms arba per naktį. Skanaus!

P. S. Kepti padėjo mūsų vyresnėlė ir panelė negalėjo išlaukti, kol pyragas pilnai atauš, todėl prapjovėm dar šiek tiek šiltą. Ir šiltas man jis buvo kur kas skanesnis, nei atšaldytas per naktį.



Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.myrecipes.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą