4/23/2013

Balzaminiai nugarinės kepsneliai

0,5 kg kiaulienos nugarinės
½ st. miltų
1/6 st. aliejaus
1 š. sviesto
1 š. su kaupu svogūnų miltelių
2 susmulkintos česnako skiltelės
1 st. sultinio
3 a. š. džiovintų bazilikų
1/6 st. balzaminio acto
¾ a. š. maltų juodųjų pipirų
druskos

Kiaulienos nugarinę supjaustyti 1 cm storio gabalėliais, apvolioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejaus ir sviesto mišinyje. Apkeptus kepsnelius išimti iš keptuvės ir atidėti. Į tą pačią keptuvę suberti svogūnų miltelius, česnakus ir apkepti. Supilti sultinį, balzaminį actą, piprus, bazilkus, druską, viską gerai išmaišyti, sudėti apkeptus kepsnelius, uždengti ir leisti pasitroškinti ant vidutinės ugnies 15-20 minučių. Skanaus!

P. S. Piprų dėjau apie ½ a. š. ir buvo kaip tik, o vat bazilikų mano skoniui buvo gerokai per daug, kitą kartą dėčiau per pus mažiau.




Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.forellesreceptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą