300 g varškės
2 kiaušiniai
5 š. manų kruopų
2 kriaušės
druskos ir cukraus pagal skonį
Varškę pertrinti šakute. Įmaišyti cukrų, druską, manų kruopas. Išplakti kiaušinius. Smulkiai sutarkuoti kriaušes. Varškę išmaišyti su kiaušiniais ir kriaušėmis. Rankomis imti po gabalėlį varškės masės ir suformuoti nestorus blynus. Blynelius galima pavolioti miltuose ir kepti įkaitintame aliejuje. Kiekvieną blyną apkepti iš abiejų pusių. Kad nebūtų labai riebu, iškepusius blynus nusausinkite popieriniais rankšluostėliais.
P. S. Pats blynų skonis neblogas, bet kepant man jie subyrėjo i košę ir buvo per riebūs.
Šaltinis: Prisma blynų lankstynukas
Dėl riebumo, tai gal varškė buvo riebi? O be to manų kruopos galėjo prigert riebalų bekepant :)
AtsakytiPanaikinti