4/09/2013

Vištienos blauzdelės su daržovių ir rikotos padažu

Originaliame recepte siūlo gaminti su maskarponės sūriu, bet šaldytuve kaip tik turėjau rikotos porą šaukštų.

4 riekelės šviesios duonos su grūdais
4 didesnės vištienos blauzdelės (arba net visas ketvirtis)
2 š. sviesto
1 morka
1 š. su kaupu svogūnų miltelių
pievagrybių
2 st. vištienos sultinio
2 š. rikotos sūrio
saujelė smulkintų petražolių
juodieji pipirai, druska

Gilioje keptuvėje įkaitinti sviestą. Sudėti vištienos blauzdeles, uždengti ir ant vidutinės ugnies kartas nuo karto apverčiant kepti 10 minučių. Tuo tarpu susmulkinti morką ir pievagrybius. Daržoves suberti ant vištienos, pabarstyti svogūnų miltelius, pipirus ir druską, sumažinti ugnį, uždengti ir kepti dar apie 10 minučių.
Supilti sultinį, vėl uždengti ir troškinti dar apie 25 minutes. Tuo metu 200ºC karštumo orkaitėje paskrudinti  1 cm storio duonos riekeles.
Duoną dėti į lėkštes, ant duonos riekelių dėti po vištienos blauzdelę (be daržovių). Į likusį troškinį su daržovėmis dėti rikotos sūrį, smulkintas petražoles ir gerai viską išmaišyti. Šį padažą užpilti ant vištienos blauzdelių taip, kad skrudinta duona sudrėktų ir suminkštėtų. Skanaus!


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.isbandytireceptai.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą