4/25/2013

Morengai ir jų desertas

Saldu, skanu ir tiesiog tirpsta burnoje...

4 kiaušinių baltymai
100 g cukraus
100 g cukraus pudros

Kambario temperatūros kiaušinių baltymus dėti į labai švarų ir labai sausą dubenį (geriau ne plastmasinį) ir truputį paplakti mikseriu nedideliu greičiu, kol pasidarys postandės putos. Tada po truputį berti cukrų ir plakti toliau, bet jau greičiau. Baltos putos darysis standesnės ir pradės blizgėti.
Cukraus pudrą jau įmaišyti šaukštu. Masė turi būti tąsi ir standi, krečiant iš šaukšto išlaikyti formą.
Kai baltymų masė paruošta, šaukštu formuoti morengus skardos su kepimo popieriumi ir kepti 110ºC orkaitėje apie 1,5 val.


Kai nuo morengų širdelė apsalo, pasidariau jų desertą.

morengai
šaldytos trintos braškės
plakta grietinėlė

Morengus palaužyti, užpilti trintų braškių ir uždėti plaktos grietinėlės. Štai ir viskas! Tiesa, valgyti reikia iš karto, nes paskui morengai ištirps.


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.beatosvirtuve.lt


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą