8/22/2013

Čili aliejus

Čili aliejus Šveicarijoje, kiek teko susidurti, labai populiarus - juo gardina picas (vietoj Lietuvoj įprastų kečupų ir majonezo padažų), patiekia kartu su "tartare" (svajoju kada nors pasigaminti namuose, bet vis pabijau dėl žalios mėsos šviežumo ir kokybės...). Pabandžiau šį aliejų pasigaminti namuose.

čili pipirai
actas
alyvuogių aliejus

Čiliukus nuplauti, supjaustyti, užpilti actu ir palikti bent per naktį (geriausia parai), kad actas ištrauktų viduje esantį vandenį. Tuomet actą nupilti, o čiliukus nusausinti popieriniu rankšluosčiu, dėti į puodą, užpilti aliejumi, užvirti, supilti į stiklainį. Po poros dienų ragavau, jau tikrai buvo įgavęs reikiamą skonį.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą