8/23/2013

Kinietiška vištiena

Ačiū už receptą Draugei ;) Prisigaminau dviem dienom ir dvi dienas su pasigardžiavimu valgėm, būtinai greitu laiku pakartosiu :)

350 g vištienos
kukurūzų krakmolo arba miltų apvoliojimui

Marinatui:
1 š. medaus
3 š. sojų padažo
3 š. balzamiko acto
truputį maltų arba šviežių pasmulkintų čili (naudojau čili aliejų)
1 š. kukurūzų krakmolo (su kaupu)

Padažui:
3 š. pomidorų tyrės
0,5 l sultinio
1 š. kukurūzų krakmolo (su kaupu)
1 vidutinė paprika
100 g mung daigų (Draugė naudoja konservuotus pupelių daigus, aš jų neradau)
šviežio imbiero
3 skiltelės česnako
200 g pievagrybių
150 g baklažano

Vištieną supjaustyti pailgomis juostelėmis. Marinatui skirtus visus ingridientus gerai išmaišyti ir sudėti supjaustytą vištieną. Palikti bent valandai pasimarinuoti. Po to vištienos gabalėlius po viena apvolioti kukurūzų krakmole ar miltuose ir kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus ir taps traškūs. Padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
Padažui apkepinti juostelėmis supjaustytas paprikas ir sudėti į atskirą puodą. Ton pačion keptuvėn sudėti plonomis juostelėmis supjaustytą imbierą, pasmulkintą česnaką ir apie 1-1,5cm kubeliais supjaustytą baklažaną (jį prieš tai apibarstyti druska, keletą minučių palaikyti, kad išvarvėtų kartumas, nuplauti ir nusausinti). Trumpai apkepinti, tada sudėti stambiau pjaustytus pievagrybius ir dar truputį pakepti. Viską sudėti į puodą su paprikomis, supilti pomidorų tyrę, sultinį, jei liko - ir marinatą nuo vištienos, nedideliame kiekyje šalto vandens išmaišytą krakmolą, viską gerai išmaišyti ir 5-7 minutes patroškinti. Sudėti mung daigus ir dar porą minučių patroškinti. Į visą šį padažą sudėti vištieną, išmaišyti ir greitai patiekti su kinietiškais arba ryžių miltų makaronais, kad vištiena neprarastų traškumo. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą