8/28/2013

Nektarinų pyragas

Kaip man kartais patinka išsikepti paprastą, bet ne prastą pyragą, kuriam paruošti nereikia nei daug laiko, nei daug ar įmantrių produktų - būtent vienas iš tokių ir yra šis pyragas. O ką jau kalbėti apie galimybę sunaudoti jau bepradedančius vysti ar pernokti vaisius. Naudoti galima ne tik nektarinus, bet ir persikus ar abrikosus.

6 nektarinai
125 g cukraus
125 g sviesto
125 g miltų
5-6 š. nerafinuoto cukranendrių cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus (pamiršau įdėti ir jo visai netrūko)

Nektarinus padalinti į keturias dalis, išimti kauliuką, sudėti į keptuvę, suberti cukranendrių ir vanilinį cukrų, įpilti porą šaukštų vandens (pas mane nektarinai buvo labai sultingi, todėl vandens net nepyliau) ir patroškinti ant silpnos ugnies, kol vaisiai suminkštės, bet neištiš, o iš cukraus, vandens ir nektarinų sulčių susidarys kvapnus sirupas.
Kepimo formą patepti sviestu, šiek tiek apibarstyti miltais ir sudėti nektarinų ketvirčius, apšlakstyti šiek tiek sirupo.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, įmaišyti ištirpintą ir atvėsusį sviestą bei likusį sirupą (jei jo liko). Berti miltus, sumaišytus su kepimo miltelias ir viską geri išmaišyti. Gautą tešlą tolygiai supilti ant vaisių. Pyragą kepti 160ºC orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus!

P. S. Kadangi pyragas buvo skirtas ir vaikams, o merginos nelabai draugauja su vaisių skūrelėmis, tai aš jas nulupiau.


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.novum.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą