9/03/2013

Malta mėsa su keptomis daržovėmis

Jau du mėnesius gyvenu Šveicarijoje ir vis dar pasitaikė savaitgalis, kai pamiršau, kad sekmadieniais dirbančios parduotuvės reikia paieškoti. Teko suktis su tuo, ką radau šaldytuve. O gavosi ne taip ir blogai, tiesą sakant, net labai skaniai :)

300 g maltos mėsos
1 paprika
3-4 š. pomidorų tyrės (ne pastos)
1 nedidelė cukinija
10 vyšninių pomidorų
šviežių bulvių su lupenom
druska, pipirai, mėgstami mėsos prieskoniai
alyvuogių aliejaus

Į karščiui atsparų kepimo indą dėti nuplautas ir per pusę ar į 4 dalis supjaustytas bulves, riekelėmis supjaustytą cukiniją ir per pusę perpjautus pomidoriukus, pilti porą šaukštų alyvuogių aliejaus, paskaninti druska ir pipirais, viską išmaišyti ir kepti 200ºC karštumo orkaitėje, kol daržovės gražiai apskrus (apie 25-30 minučių).
Kol orkaitėje kepa daržovės, ant keptuvės pakepinti maltą mėsą kartu su susmulkinta paprika ir mėgstamais mėsos prieskoniais. Baigiant kepti sudėti pomidorų tyrę ir dar šiek tiek patroškinti. Patiekti į lėkštę įdėjus keptų daržovių ir ant jų mėsos padažą. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą