Labai skanus vištienos marinatas, bet padaža kitą kartą pasirinksiu kokį kitą.
200 g vištienos krūtinėlės
salotų mišinio
¼ geltonos paprikos
½ raudonojo svogūno
2 š. skrudintų sezamo sėklų
2 a. š. medaus
2 a. š. garstyčių
1 š. citrinų sulčių
druska, juodieji pipirai
Sumaišyti po 1 a. š. medaus ir garstyčių, šiuo mišiniu aptepti vištienos krūtinėlę, porą valandų pamarinuoti (galima ir nemarinuoti) ir gerai iš abiejų pusių apkepti keptuvėje. Paskaninti druska ir pipirais.
Kol kepa vištiena, tiesiai į lėkštes dėti susmulkintas salotas. šiaudeliais supjaustytą papriką ir svogūną, apibarstyti sezamo sėklomis, padruskinti. Iš 1 a. š. medaus, 1 a. š. garstyčių ir 1 š. citrinos sulčių pagaminti padažą.
Ką tik iškepusią vištienos krūtinėlę supjaustyti kubeliais, dėti į lėkštes su salotomis, apipilti padažu ir iškarto patiekti, kol vištiena dar šilta. Skanaus!
Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.isbandytireceptai.com
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą