10/04/2013

Aštrūs skrudinti avinžirniai

1 st. avinžirnių
alyvuogių aliejus
žiupsnelis kumino
žiupsnelis kario
žiupsnelis aitriosios paprikos
žiupsnelis juodųjų pipirų
druska

Avinžirnius užmerkti ir per naktį palikti išbrinkti. išbrinkusius avinžirnius gerai nusausinti ir sudėti į dubenį. Ant avinžirnių suberti visus prieskonius, pilti šlakelį aliejaus ir viską gerai išmaišyti.
Skardą iškloti kepimo popieriumi ir paskleisti avinžirnius vienu sluoksniu. Kepti 200ºC kar6tumo orkait4je apie 35 minutes porą kartų pamaišant. Ataušinti ir užkandžiauti - skanaus!

P. S. Labai pasiilgstu Lietuvoje paliktos savosios orkaitės su laikmačiu... Dažnai užsižiopsau, užsiimu kuo kitu ir pražiopsau laiką - taip nutiko ir šį kartą, avinžirniai kiek perkepė ir buvo kietoki, bet tie, kurie išliko neperkepę buvo tikrai skanūs.


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.tastyart.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą