11/06/2013

Baklažanų suktinukai

Receptas atkeliavęs iš Kaukazo kalnų, tiesa, šiek tiek pakoreguotas mano noro viską pagaminti greičiau :) Tačiau galiu drąsiai teigti - dar tikrai ne kartą bus gaminamas mūsų namuose. Tiesiog neįmanoma sustoti jų užkandžiavus :) Ačiū Drauge už receptą ;)

2 dideli baklažanai (tiesūs ir ilgi)
200 g varškės
saujelė krapų
saujelė petražolių
2-3 česnako skiltelės
druskos, pipirų

Baklažanus supjaustyti išilgai maždaug 0,5 cm griežinėliai, juos apibarstyti druska ir palikti valandėliai, kad išvarvėtų kartumas. Tuomet juos nuplauti, nusausinti ir dėti vienu sluoksniu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 180ºC orkaitėje apie 20 minučių.
Į varškę dėti smulkintus krapus ir petražoles, įspausti česnako skilteles, paskaninti druska ir pipirais. Jei varškė per kieta, galima įmaišyti šakštą grietinės. Po šaukštelį šio įdaro dėti ant atvėsusių baklažano riekelių ir suvynioti suktinukus. Susivynioja gerai, nereikia net sutvirtinti.
Paruoštus suktinukus į lėkštę dėti vienu sluoksniu ir palikti šaldytuve apie valandą. Skanaus!

P. S. Prieš dedant į šaldytuvą galima ant suktinukų išspausti česnako ir apipirkšti actu (labai nedaug!), bet man, tiesą sakant, skaniausi jie be šių priedų. Ko gero trečdalis visų suktinukų "nugaravo" gamybos procese ir net nepasiekė šaldytuvo :)

P. P. S. Gaminau du variantus - pirmuoju baklažano luobelę nulupau, kitu - palikau. Man labiau patiko su luobele.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą