Bandeles kepiau pribėgdama-pamiršdama, tiesą sakant jau pabaigus gaminti pamiršau įkišti į orkaitę, nes atvyko draudimo agentas ir užsikalbėjom dvi valandas, o tą laiką jos taip ir stovėjo ant stalo. Nepaisant viso to, labai skanios bandelės. Gal tik mocarelos sūrio norėjosi šiek tiek daugiau.
Tešlai:
250 g miltų (+ pasibarstyti gaminant)
100 ml šilto vandens
5 g sausų mielių
1 š. alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos
1 kiaušinio plakinys bandelių viršui aptepti
Įdarui:
70 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
100 g mocarelos
1 š. kaparėlių
žiupsnelis šviežių arba džiovintų raudonėlių
druskos
Tešlai mieles, cukrų ir druską užpilti šiltu vandeniu ir palikti, kad suputotų. Į miltus supilti suputojusias mieles, aliejų ir gerai išminkyti. Tešlą dėti į dubenį, uždengti medžiaginiu rankšluosčiu ir palikti 1-2 valandoms, kad tešla pakiltų.
Įdarui pomidorus nusausinti ir supjaustyti juostelėmis. Pomidorus gerai sumaišyti su kaparėliais, tarkuota mocarela, raudonėliais ir druska.
Rankas apibarstyti miltais (kad neliptų tešla), iš tešlos gabalėlių formuoti blynelius, dėti po šaukštą įdaro ir užlipinti kraštus. Paruoštas bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180ºC orkaitėje apie 20-25 minutes. Skanaus!
Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.isbandytireceptai.com
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą