11/04/2013

Kakavinis varškės pyragas

Tai vienas iš tų pyragų, kai iškepus sunku sulaukti, kol atvės, o paėmus gabalėlį norisi dar ir dar vieno :)

Tešla:
300 g miltų
200 g cukraus
200 g sviesto
2 š. kakavos
1 a. š. kepimo miltelių
1 kiaušinis

Varškės įdaras:
500 g varškės
100 g cukraus
170 g grietinės
50 g kukurūzų krakmolo
4 kiaušiniai

Sviestą ištirpinti ir praaušinti. Tuomet įmušti kiaušinį, pilti cukrų ir plakti, kol cukrus ištirps. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir masę gerai išminkyti iki vientisos lygios tešlos. Gautą tešlą padalinti į dvi lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti valandai į šaldiklį.
Tuo tarpu paruošti varškės įdarą. Varškę su grietine pertrinti iki visiškai vientisos masės, sudėti krakmolą ir gerai išmaišyti. Atskirai išplakti kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, ir supilti į varškės masę. Dar kartą gerai išmaišyti.
Į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą sutarkuoti vieną tešlos dalį. Tuomet tolygiai užpilti varškės įdarą, o ant viršaus užtarkuoti antrąją tešlos dalį. Kepti 180ºC orkaitėje apie 45 minutes.

P. S. Naudojau varškės masę ir nebedėjau grietinės. Čia, Šveicarijoj, tikros varškės dar neatradau :)

P. P. S. Oi nemėgstu aš tarkuoti sušaldytos tešlos - visada stengiousi to išvengti, todėl ir šį kartą nešaldžiau, o tiesiog paplėšiau gabalėliais, pyliau varškės masę ir šiek tiek pakepiau, kol varškės viršus pradėjo stingti (gal kokias 10 minučių). Tuomet ant viršaus paplėšiau antrą tešlos dalį ir pabaigiau kepti.



Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.sauletavirtuve.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą