11/01/2013

Šokoladiniai sausainiai su bananais

Greitai paruošiami, neįprasto puikaus skonio ir šaunus būdas sunaudoti kokį užsilikusį pernokusį bananą (iki šiol tam buvo naudojami lietiniai su bananų įdaru).

1 tikrai gerai sunokęs bananas
250 g kvietinių miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 š. kakavos miltelių
100 g cukraus
2 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
100 g kambario temperatūros sviesto

Bananą utrinti šakute. Miltus persijoti su kakava ir kepimo milteliais. Suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą ir sutrintą bananą. Tešlą maišyti mikseriu, kol pasidarys gana stambūs trupiniai. Tuomet minkyti rankomis, kol gausis vientia eleastinga tešla.
Iš tešlos formuoti 1,5-2 cm ritinėlius, juos šiek tiek suploti ir supjaustyti. Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 180ºC orkaitėje apie 15-20 minučių.
Iškepusius sausainius 5 minutes aušinti skardoje, o vėliau perkelti ir pabaigti aušinti ant grotelių. Skanaus!

P. S. Turėjau tik tirpią saldžią kakavą, kurios kiekį padidinau iki 2 šaukštų, bet vistiek sausainių spalva gavosi blankoka. Užtat kaip patiko dukrytėms ne tik padėti gaminti, bet ir kakavą skanauti šaukštais! :)


Šaltinis: www.sonatinos-receptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą