11/19/2013

Kiek kitoks mėsainis

Mėgstam, oi mėgstam mes visą greitą ir nesveiką maistą - mėsainius, kebabus, picas, dešrainius... Tiesa, kaip bebūtų, dažniausiai vistik šie patiekalai yra pagaminami namuose :)

250 g pievagrybių
200 g maltos kiaulienos ir/ar jautienos
1 kiaušinis
1 česnako skiltelė
po žiupsnelį mairūno, raudonėlio, rozmarino, druskos, pipirų
6 salotų lapai
6 sūrio griežinėliai
6 pomidoro griežinėliai
6 mėsainių bandelės

Pievagrybius susmulkinti ir dėti į dubenį. Ten pat dėti maltą mėsą, įmušti kiaušinį, įspausti česnaką, berti prieskonius ir viską gerai išmaišyti. Iš gautos masės kepimo popieriumi išklotoje skardoje formuoti mėsos paplotėlius ir kepti 200ºC karštumo orkaitėje apie 20-30 minučių (priklausomai nuo mėsos paplotėlio storio). Baigiant kepti uždėti po sūrio gabalėlį, akd išsilydytų.
Ant perpjautos mėsainio bandelės dėti salotą (po salota dar matosi BBQ padažas), mėsos paplotėlį su sūriu, pomidoro griežinėlį ir uždengti bandelės viršumi. Skanaus!

P. S. Nuotraukoje pirmasis tos dienos mėsainis ir visai pamiršau apie sūrį. Tik nufotografavusi prisiminiau, todėl uždėjau ant vis dar (išjungtoje) orkaitėje esančių mėsos palotėlių, bet su jais pagaminti mėsainiai tiesiog išgaravo nuo stalo.



Šaltinis: pritaikyta šeimai pagal www.balticchampignons.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą