11/18/2013

Mėsainių bandelės

Mėsainių bandelių receptą užtikau štai čia, bet patį gamybos procecą labai supaprastinau. Gavosi minkštutės, skanutės bandelės. Iš tos pačios tešlos vaikučiams į lietuvišką darželį pietums pagaminau bandelių su dešrelėmis - gavosi super :)

475 g kvietinių miltų
25 g krakmolo
35 g cukraus
150 ml pieno
150 ml vandens (jei tešla gaunasi kietoka, galima įpilti dar šlakelį)
7 g sausų mielių
1 vidutinis kiaušinis
35 g minkšto sviesto
½ a. š. druskos
sezamo sėklų apibarstymui

Mieles su cukrumi ir druska užpilti 50 ml šilto pieno ir palaukti kol suputos. Kiaušinį išplakti su pienu, šiek tiek plakinio atidėti bandelių aptepimui, į pagrindinę masę supilti vandenį, mieles ir vėl išplakti. Berti miltų ir krakmolo mišinį, sviestą ir minkyti apie ne mažiau nei 5 minutes - kol tešla taps vientisa ir elastinga. Tešlą uždengti ir palikt pakilti, kol padvigubės.
Iškilusią tešlą perminkyti, formuoti 12 rutuliukų, dėti juos ant skardos ir paspausti - formuoti bandeles. Bandeles palikti dar pakilti. Iškilusias aptepti atidėti kiaušinio ir pieno plakiniu, apibarstyti sezamo sėklomis ir kepti 190ºC orkaitėje apie 20-25 minutes, po bandelėmis į skardą pripykus karšto vandens. Praaušusias perpjauti pusiau, gaminti mėgstamą mėsainį ir skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą