11/13/2013

Vištienos krūtinėlė, marinuojama per naktį

Puikus receptas, kai žinai, kad ryt atvyks svečiai - iš vakaro užmarinuoji, o paskui tik į orkaitę įkiši ir bendrauji su svečiais :) Tiesa, gerai, kad perskaičiau pastabą, jog įkišus į indaplovę kepimo indą, indaplovės grotelės nusidažo geltona spalva - tikrai nenorėčiau tokio pokšto nuomojamame bute :)

8 š. medaus
5 š. garstyčių
1 š. kario miltelių
4 š. sojos padažo
4 vištienos filė

Medų sumaišyti su garstyčiomis, kariu ir sojos padažu. Vištieną sudėti į stiklinį indą arba plastikinį maišelį, užpilti padažą ir marinuoti per naktį.
Išsimarinavus, sudėti mėsą su visu marinatu į kepimo indą (nelimpančios dangos kepimo indą taip pat nuspalvino geltonai), uždengti folija ir kepti 180ºC orkaitėje 35 minutes. Foliją nuimti ir dar kepti apie 15 minučių. Patiekiant krūtinėles supjaustyti ir užpilti kepimo inde likusiu padažu. Skanaus!

P. S. Nežinau, kodėl man tas padažas taip užtamsėjo, nes recepto šaltinyje jis gražiai geltonas - gal folija kokiam kampe atšoko ir nepamačiau ar dėl to, kad kepimo inde dar buvo likę tuščios vietos. Bet kokiu atveju, net ir tamsesnis, padažas nebuvo susvilęs ir tikrai labai tiko prie vištienos, gal tik vaizdas ne toks gražus :)


Šaltinis: www.sonatinos-receptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą