12/10/2013

Lietinių blynų pyragas su varške

Lietiniams:
2 kiaušiniai
1 š. cukraus
500 ml pieno
225 g miltų
4 š. aliejaus
žiupsnelis druskos

Varškės įdarui:
600 g varškės masės
4 š. cukraus
2 š. rudojo cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
žiupsnelis cinamono
1 kiaušinis
sviesto formos patepimui
sauja džiūvesėlių

Iš pradžių paruošti lietinius - kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska. Supilti pieną, miltus ir vėl viską išplakti. Įplakti aliejų. Iš gautos tešlos iškepti lietinius.
Įdarui varškę sumaišyti su 4 šaukštais cukraus, vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Torto kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvesėliais. Dėti blyną, aptepti varškės įdaru ir taip sluoksniuoti. Kiaušinį išplakti su ruduoju cukrumi ir aptepti viršutinį blyną, ant viršaus užberti šiek tiek džiūvesėlių.
Pyragą kepti 190ºC orkaitėje apie 30-40 minučių. Skanaus!

P. S. Recepte vietoj 4 šaukštų cukraus naudoja kondensuotą pieną, bet aš kaip visada pristingu kokio nors ingridiento :D


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal Prismos blynų lankstynuką

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą