12/06/2013

Varškės ir morkų apkepėlė

Gamindama nesitikėjau nieko labai ypatingo ar skanaus, bet skonis tikrai nustebino - sekantį kartą gaminsiu visai šeimynai, o šį kartą tik vaikučiams ir mums po didelį šaukštą paragauti :)

160 g virtų morkų
40 g batono
2 maži kiaušiniai
100 g varškės masės
2 a. š. cukraus
žiupsnelis druskos
šiek tiek pieno (batono išmirkymui)
sviesto

Išvirtas morkas arba smulkiai sutarkuoti arba sutrinti su bulvių košės trintuve. Į dubenį su morkomis dėti piene išmirkytą batoną, kiaušinius, varškės masę, cukrų, druską. Viską gerai išmaišyti ir sudėti į nedideles sviestu išteptas kepimo formeles. Ant viršaus uždėti po porą plonų sviesto plokštelių. Kepti 180ºC orkait4je apie 30 minučių. Patiekiant galima paskaninti grietine, nors mums ir taip buvo skanu.

P. S. Jei naudojama ne varškės masė, o tikra biri varškė, į ruošiamą apkepėlės masę reikėtų įdėti 1-2 šaukštus grietinės.



Šaltinis: tarp senų užrašų rasta iškarpėlė :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą