500 g morkų
1 š. aliejaus
50 g sviesto
1 š. medaus
½ a. š. druskos
200 ml vandens
200 ml grietinės (geriau riebesnės) arba grietinėlės sūrio, pvz. philadelphia
krapų, petražolių, muskato pagal skonį
Morkas supjaustyti griežnėliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų su sviestu, įmaišyti druską ir medų, suberti morkų griežinėlius ir nuolatos maišant kepti, kol morkos šiek tiek apkeps. Tada supilti virintą vandenį. Retkarčiais pamaišant troškinti morkas apie 30 minučių - kol suminkštės. Pabaigoje sudėti grietinę, galima pagardinti krapais, petražolėmis ir muskatu pagal skonį, viską gerai išmaišyti.
P. S. Mano turėta grietinė buvo nepakankamai riebi, todėl taip negražiai "apsivėlė". Kitą kartą reikės bandyti su grietinėlės sūriu.
Šaltinis: "Gaminame su mažaisiais", 2009 m.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą