12/03/2013

Daugiaryžis su miško grybais

Pirmas mano bandymas pagaminti daugiaryžį. Ir visai neblogai gavosi :) Svarbiausia gamybos proceso nepalikti be priežiūros ir nepamiršti maišyti :)

300 g šaldytų arba šviežių miško grybų mišinio
1 a. š. svogūnų miltelių
200 g daugiaryžiui skirtų ryžių
50 ml baltojo sauso vyno
saujelė šviežių petražolių
tarkuoto parmezano sūrio

Grybus apvirti (jei grybai per stambūs - pasmulkinti) ir nukošti. Nuoviro neišpilti, jį sumaišyti su vynu ir, jei reikia, dar įpilti vandens, kad iš viso susidarytų apie 700 ml skysčio..
Ant sviesto apkepinti grybus su svogūnų milteliais, sudėti ryžius ir juos taip pat apkepinti, kol taps skaidrūs. Maišant po truputį pilti skystį (maždaug po 100-150 ml per vieną kartą). Kai ryžiai pradeda sausėti, vėl pilti sultinį, maišyti ir taip kartoto, kol ryžiai išverda (apie 20 minučių). Tada nuimti nuo ugnies, dėti smulkintas petražoles ir gerai išmaišyti. Patiekti apibarsčius tarkuotu parmezano sūriu. Skanaus!



Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal gaminunamie.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą