1/28/2014

Bandelės su lašinukų ir varškės įdarais

Nors bandelių tešla minkėsi sunkokai, lipo prie rankų, bet bandelės tikrai labai minkštos. Tiesa, su lašinukų įdaru vyrui nepatiko, o vat su varške tikrai bus kepama dar kartą.

Tešla:
500 g miltų
7 g sausų mielių
250 ml pieno
50 g cukraus
50 g sviesto
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Lašinukų įdaras:
100 g rūkytų lašinukų
½ nedidelio svogūno
po žiupsnelį kvapiųjų pipirų ir cinamono
2 š. džiūvesėlių

Varškės įdaras: (gaminau "iš akies")
apie 200 g varškės masės
saujelė spanguolių
½ a. š. vanilinio cukraus
1 š. cukraus (su kaupu)
1 a. š. kukurūzų krakmolo

Šiltame piene ištirpinti cukrų, suberti mieles ir palaukti, kol suputos. Suberti miltus, druską, įmušti kiaušinį, įpjaustyti minkštą sviestą. Viską gerai išmaišyti. Tešlą minkyti apie 10 minučių, tuomet palikti 30 minučių šiltai, kad pakiltų.
Lašinukų įdarui smulkiai supjaustyti ir pakepinti svogūną. Į tą pačią keptuvę su svogūnais dėti supjaustytus lašinukus ir pašildyti ("nespirginti"). Berti kvapiuosius pipirus, cinamoną, džiūvesėlius ir išmaišyti.
Varškės įdarui sumaišyti visus produktus.
Iš pakilusios tešlos iškočioti maždaug 1 cm storio lakštą. Iš tešlos stikline išspausti skritulėlius, ant jų dėti po šaukštelį vieno ar kito įdaro. Skritulėlius sulenkti ir gerai užspausti kraštus, į skardą dėti siūle į apačią. Bandeles palikti 10-15 minučių, kad dar kartelį pakiltų. Pakilusias aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 190ºC orkaitėje apie 15-20 minučių. Skanaus!


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.forellesreceptai.lt




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą