1/08/2014

Trinta morkų sriuba su kokosų pienu

Nors ir morkas, ir kokosus vaikai mėgsta, bet ši sriuba joms neįtiko :D O man paaštrinta čili dribsniais patiko.

600 g morkų
1 skiltelė česnako
1 a. š. svogūnų miltelių
500 ml sultinio
200 ml kokosų pieno
žiupsnelis kalendros
druska, pipirai
petražolių arba čili dribsnių pabarstymui

Morkas nuskusti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir sudėti į puodą.
Ant keptuvės įkaitintame svieste apie 15 sekundžių pakepinti svogūnų miltelius ir kaledrą, tuomet sudėti smulkintą česnaka ir dar porą minučių pakepinti. Pakepintus prieskonius dėti į puodą su morkomis, ten pat pilti sultinį, paskaninti druska, pipirais (tiek, kad tik apsemtų morkas) ir virti, kol morkos išvirs.
Morkoms išvirus, nuimti puodą nuo ugnies, supilti kokosų pieną ir išmaišyti. Sriubą "sublenderiuoti" ir patiekiant apibarstyti petražolėmis arba čili dribsniais, galima įdėti česnakinių duonos skrebučių. Skanaus!



Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal medauspieva.wordpress.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą