2/03/2014

Saldžiarūgštė kiauliena

2 š. aliejaus
400 g kiaulienos, supjaustytos kubeliais
po ½ raudonos, geltonos ir oranžinės paprikų
140 g konservuotų ananasų
svogūnų laiškų
sezamo sėklų

Padažui:
4skiltelės česnako
5 š rudojo cukraus
3 š. raudonojo vyno acto
4 š. sojos padažo
1 š. kukurūzų krakmolo

Įkaitintame aliejuje apkepinti kiaulienos gabalėlius. Sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas, ananasus. Sudėti smulkintą česnaką ir šiek tiek pakepinti. Atskirame inde sumaišyti cukrų, vyno actą ir soją, viską supilti į mėsą ir maišant pakepti. Pusėje stiklinės šalto vandens ištirpinti krakmolą ir nuolat maišant pilti į mėsą. Kepti, kol padažas sutirštės. Patiekti su ryžių makaronais, apibarsčius smulkintais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą