Šį receptą gavau iš Šveicarijos lietuvaitės (ačiū!), po to, kai ateidama į svečius atsinešė nemažą šio skanėsto indą ir per vakarą jo neliko nei trupinėlio.
5 kiaušiniai
250 g maskarponės
5 š. cukraus
40 vnt biskvitinių pištelių
2 puodeliai espresso
4 š. Amaretto likerio
karčiosios kakavos apibarstymui (neturėjau)
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius, kartu su cukrumi, plakti tol, kol masė taps puri ir pabals. Įplakti maskarponę. Atsargiai į masę įmaišyti atskirai gerai išplaktus baltymus.
Atskirame nedideliame inde sumaišyti espresso ir Amaretto likerį (indas turi būti toks, kad tilptų biskvitinis pirštelis). Biskvitinius pirštelius po vieną pamerkti į šį mišinį ir iš karto ištraukus dėti į indą priglaudžiant vieną prie kito ir formuojant pirmąjį sluoksnį. Tuomet pilti pusę kaiušinių ir maskarponės masės, ją gražiai išlyginti. Šiuos du sluoksnius pakartoti dar kartą. Paruoštą tiramisu bent dviem valandoms dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Prieš patiekiant pabarstyti karčiąja kakava. Skanaus!
Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.ilgustoitaliano.ch
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą