6/10/2014

Baklažanų traškučiai

Sveikas ir labai skanus užkandis, rekomenduoju išbandyti. Man net nereikėjo padažo prie jų, sukirtau vienus :)

1 baklažanas (geriau ilgesnis ir plonesnis)
3 š. alyvuogių aliejaus
džiovintų česnakų miltelių, druskos (arba tiesiog česnakinės druskos)
baltųjų maltų pipirų
džiovinto rozmarino ir raudonėlio

Baklažaną nuplauti, nusausinti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Šiuos griežinėlius apibarstyti druska ir leisti kelias minutes pabūti, kad "išvarvėtų" kartumas. Tuo metu sumaišyti aliejų ir visus prieskonius (jų dėti pagal skonį). Pastovėjusius su druska baklažanus nusausinti popieriniu rankšluosčiu, dėlioti į kepimo popieriumi išklotą skardą, tepti iš abiejų pusių pasiruoštu aliejaus bei prieskonių mišinių ir kepti 180ºC orkaitėje apie 20-30 minučių. Skanaus!

P. S. Kepant reikia stebėti, kad per daug neparuduotų, gali tekti vienus išimti, kitus dar pakepti.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą