7/04/2014

Hummus


1 skardinė konservuotų avinžirnių
2 skiltelės česnako
1 š. alyvuogių aliejaus
60 g sezamų pastos (tahini)
50 ml citrinos sulčių
70 ml skysčio nuo konservuotų avinžirnių
¼ a. š. citrinpipirių
po žiupsnelį aitriųjų paprikų miltelių ir druskos

Visus produktus, išskyrus druską sublenderiuoti. Pagal skonį paskaninti druska ir, jei reikia, įpilti dar šiek tiek avinžirnių skysčio, kol masė pasieks norimą konsistenciją. Dėti į dubenėlį ir pabarstyti citrinpipiriais arba saldžiųjų paprikų milteliais. Valgyti galima su pitos ar lavašo traškučiais arba skrudinta duona. Skanaus!


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal sallysbakingaddiction.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą