10/11/2012

Naminis picos padas

Mūsų šeima mėgsta picas. Dažniausiai jų gaminti neapsiimu, tiesiog užsisakom, bet šį kartą sugalvojau išsikepti. Be abejo, jei jau kepu, tai kepu ir padą, o šis išėjo tikrai labai skanus ir lengvai pagaminamas. Iš nurodyto kiekio išėjo dvi picos per visą skardą.

500 g miltų
7 g sausų mielių
2 š alyvuogių aliejaus
½ š. rudojo cukraus
320 ml šilto vandens
1 a. š. druskos

Į dubenį persijoti miltus, įberti druskos. Viduryje padaryti duobutę, į kurią supilti alyvuogių aliejų, cukrų, mieles ir šiek tiek šilto vandens. Viduriuko turinį išmaišyti ir palikti 5 minutėms, kad mielės šiek tiek pakiltų.
Palaipsniui pilant šiltą vandenį sumaišyti tešlą. Kai tešla tampa minkoma, išimti iš dubens ir minkyti rankomis ant stalo apie 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir nebelips prie rankų (minkiau apie 10 minučių).
Tešlą dėti atgal į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir padėti šiltai, kad pakiltų daugiau nei dvigubai. Tai trunka apie valandą, tad aš šį procesą pagreitinau įkišusi į 40ºC orkaitę. Kol tešla kilo, pasiruošiau kitus picos ingridientus.
Iškilusią tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti picos padą (kiekvienas padas užėmė po visą skardą), jį dėti į skardą ir dėti mėgstamus produktus. Kepti 200ºC kar6tumo orkaitėje 10-15 minučių.

P.S. Kepiau dviejų rūšių picas - vieną su karštai rūkyta filė, kitą su vištiena. Abi picas iš pradžių plonu sluoksniu patepiau pomidorų padažu, į abi dėjau pomidorų, pievagrybių, sūrio, čili pipiro. Kadangi pica kepa trumpai, dėl šventos ramybės, gaminantiems su mėsa, siūlau iš pradžių mėsą apkepti.



Šaltinis: www.neringa-blogas.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą