2/28/2013

Šiltos bulvių ir brokolių salotos

Kaip negaliu gyventi be mėsos, taip negaliu gyventi ir be bulvių. Nors mano vyrui jos gali neegzistuoti, bet šias salotas suvalgė visas, kiek įdėjau. Tiesą, jam jas dariau be šonine, o patiekiau su jautienos maltinuku.

700 g bulvių, supjaustytų nedideliais gabalėliais
350 g brokolių, išskirstytų žiedinėliais
5 š. alyvuogių aliejaus
1 š. svogūnų miltelių
šoninės (naudojau karštai rūkytą)
1 š. baltojo vyno acto
1 š. garstyčių

Bulvių gabalėlius sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirti 8 minutes. Tuomet bulves išimti ir į verdantį vandenį sudėti brokolius, apvirti 3 minutes. Nukošti.
Pakaitinkite 2 šaukštus aliejaus, suberti svogūnų miltelius (mėgstantiems svogūnus, pakepinti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus), sudėti apvirtus bulvių gabalėlius ir pamaišant kepti 8-10 minučių. Sudėti brokolius ir trumpai apkepinti.
Padažui sumaišyti likusį aliejų, baltojo vyno actą ir garstyčias, pakaitinti, kol sušils. Padažą užpilti ant daržovių, atsargiai išmaišyti ir patiekti su po griliumi pakepintos šoninės gabalėliais. Skanaus!

P. S. Kai pakepinau šoninės gabalėlius orkaitėje, nei išėmiau, nei atidariau dureles - pamiršau. Todėl manoji šoninė kiek per daug sukepė. Nors nuotraukoje atrodo kaip degėsiai, bet iš tiesų degėsiais ji nepavirto, tik buvo kietoka.


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.forellesreceptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą