3/01/2013

Kibinai

Tešlai:
4 st miltų
3 kiaušiniai
200 g neriebios grietinės
200 g kepinių margarino
druskos

Įdarui:
700 g kapotos kiaulienos
1 svogūnas (sau dedu šaukštą svogūnų miltelių)
pipirai, druska, prieskoniai (man labai čia tinka kaukazietiškų prieskonių mišinys)
2-3 š. grietinės

Į indą dėti miltus ir per burokinę tarką įtaruoti kepinių margariną. (Tarkuojant vis apvoliodavau miltuose, kad netirptų ir nesivoliotų margarinas) Gerai išmaišyti. Atskirame inde išmaišyti kiaušinius su grietine ir gautą masę pilti į miltų ir margarino mišinį, gerai išmaišyti ir dėti į šaldytuvą 30 minučių.
Įdarui mėsą tikrai verta pavargti ir pakapoti, nes su malta mėsa skonis visai kitoks. Smulkiai supjaustyti svogūną ir dėti į mėsą. Dėti prieskonius, grietinę ir gerai išmaišyti.
Išimti tešlą iš šaldytuvo, iškočioti nedidelius paplotėlius, dėti mėsos įdarą ir suformuoti kibiną. Kibinus dėti į kepimo skardą ir kepti 200ºC orkaitėje 5 minutes, tuomet aptepti plaktu kiaušiniu ir dar kepti apie 30 minučių, kol gražiai apskrus. Skanaus!


Šaltinis: www.mamosreceptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą