3/04/2013

Vištienos sparneliai japoniškai

Šie traškūs saldžiarūgščiai sparneliai bus tikrai dar ne kartą gaminami.

0,7 kg vištienos sparnelių (naudojau tik vidurines dalis)
1 kiaušinis
miltų apvoliojimui (apie ½ puodelio)

Padažui:
2 š. sojos padažo
2 š. vandens
1 š. su kaupu cukraus
3 š. baltojo vyno acto
1 a. š. česnakinės druskos (nubrauktas)

Jei sparneliai viso dydžio, perpjauti per pusę, tuomet gabalėlius pamirkyti lengvai išmplaktame kiaušinyje ir pavolioti miltuose. Dėti į kepimo indą ir 200ºC orkaitėje kepti 25 minutes vieną kartą apverčiant.
Nedideliame indelyje paruošti padažą - sumaišyti sojos padažą, vandenį, cukrų, baltojo vyno actą ir česnakinę druską. Padažą užpilti ant apkepusių sparnelių. Orkaitės karštumą sumažinti iki 180ºC  ir dar kepti apie 30 minučių kelis kartus apverčiant, kad padažu pasidengtų iš visų pusių. Skanaus!


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal allrecipes.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą