3/25/2013

Desertinė varškė prie arbatos

Atvykusi į Vilnių anyta nepraleidžia progos užsukti į ūkininkų turgų ir nusipirkti varškės, kuri vadinasi "Prie kavos". Tikrai skanus ir sveikas desertas. Kažkurią dieną užsinorėjau ko nors skanaus ir prisiminiau tą varškę. Kadangi turgus ne taip jau arti, improvizavau pati :) Ir šeimynai patiko.

300 g birios varškės
1 š. sviesto
cukraus pudros
cinamono

Sviestą ištirpdyti, supilti į varškę ir gerai išminkyti. Cukraus pudrą ir cinamoną sumaišyti atskirame inde. Tuomet iš varškės daryti "medalionus", juos apvolioti cukraus pudros ir cinamono mišinyje, dėti į šaldytuvą ir palaukti, kol sustings. Skanaus!

P. S. Šį desertą gaminau tuo pačiu metu, kai gaminau pietus. Kadangi gaminasi greit, šaldytuve atsidūrė dar prieš įpusėjant pietų gamybos procese, o papietavę prie arbatos jau skanavome :)

P. P. S. Kitą kartą bandysiu cukraus pudrą dėti į pačią varškę, o apvolioti tik cinamone.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą