Nežinau, ar ne mano diena buvo, ar tiesiog ne mano patiekalas. Skanūs šie sūreliai, bet gaminosi man sunkiai, o išimti taip, kad šokoladas nesutrupėtų, nepavyko nei vieno. Jei kada ir bandysiu dar kartelį gaminti, tikrai ne greitai, nes kol kas ūpas "numuštas"...
250 g juodojo šokolado
540 g liesos varškės
100 g sviesto
100 g cukraus pudros
1 a. š. vanilinio cukraus
Šokoladą ištirpdyti vandens vonelėje ir konditerinio teptuko pagalba nestoru šokolado sluoksniu ištepti silikonines keksiukų formeles (tepėsi man sunkiai). Formeles dėti į šaldytuvą 5 minutėms ir ištepti antrą šokolado sluoksnį (tepėsi dar sunkiau, nei pirmąjį kartą).
Kol šokoladas stingsta, varškę sumaišyti su minkštu sviestu, suberti cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
Į formą su sustingusiu šokoladu dėti varškės masę ir viršų aptepti šokoladu. Dėti į šaldytuvą ir po poros valandų jau galima skanauti.
Šaltinis: Skanus gyvenimas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą