Vis dar Lietuvoje lepinau šeimyną - net ir konservuota, bet žuvis retas svečias mano virtuvėje.
2 š. aliejaus
1 š. svogūnų miltelių
1 raudona paprika, smulkiai supjaustyta
400 g skardinė smulkintų konservuotų pomidorų
1,5 a. š. cukraus
1 a. š. kajeno pipirų
druskos, maltų juodųjų pipirų
2 kietai virti ir smulkiai supjaustyti kiaušiniai
320 g konservuoto tuno
200 g juodųjų alyvuogių, supjaustytų griežinėliais
10 g smulkintų petražolių
500 g sluoksniuotos tešlos
1 išplaktas kiaušinis
sezamo sėklos
Papriką su svogūnų milteliais vis maišant pakepinti apie 10 minučių įkaitintame aliejuje, kol pradės minkštėti. Tuomet supilti konservuotus pomidorus, sudėti cukrų, kajeno pipirus, druskos ir troškinti vis pamaišant 20 minučių, kol paprikos suminkštės, o skystis nugaruos. Tuomet įmaišyti alyvuoges, tuną, virtus kiaušinius, petražoles.
Sluoksniuotą tešlą iškočioti, supjaustyti vienodo dydžio kvadratėliais, viename kvadratėlių kampe įdėti įdaro, kraštelius patepti vandeniu ir užlenkus kitą kampą užspausti kraštus, kad gautusi trikampėliai. Paruoštus pyragėlius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikti 20-čiai minučių pabūti. Per tą laiką įkaitinti orkaitę iki 200ºC temperatūros. Pyragėlius patepti plaktu kiaušiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti 20-25 minutes.
Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.forellesreceptai.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą