8/30/2013

Traškūs baklažanai

Paskutiniu laiku labai traukia saldžiarūgščiai padažai, tiesiog atradau jų skonį, tai vis ką nors tokio pagaminu :)

1 baklažanas
2 kiaušinių baltymai
4 š. kukurūzų krakmolo
aliejaus kepimui

Padažui:
1 didelė morka
4-5 skiltelės česnako
5 š. rudojo cukraus
1 š. balzamiko acto
2 š. baltojo vyno acto
4-5 š. tamsaus sojos padažo
1 š. kukurūzų krakmolo (nubrauktas)
aliejaus

Baklažanus supjaustyti apie 1,5-2 cm kubeliais, sudėti į kiaurasamtį, pabarstyti druska ir palikti, kad nuvarvėtų ir dingtų kartumas (apie 10 min.). Nuplauti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
Pagaminti padažą: gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame trumpai pakepinti šiaudeliais supjaustytas morkas (turi ne suminkštėti, o likti traškios), sudėti pasmulkintą česnaką ir dar minutę maišant pakepti. Sumažinti ugnį, suberti cukrų, supilti actą, sojos padažą, viską maišyti, kol ištirps cukraus. Pusėje stiklinės šalto vandens ištirpinti krakmolą ir supilti į padažą nuolat maišant.
Traškiai plutelei suplakti kiaušinių baltymus ir įmaišyti krakmolą. Baklažano gabaliukus sudėti į dubenį su baltymais, juos apvolioti, kad pasidengtų plakiniu ir po vieną dėti į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų (aliejus turi būti apie 2-3 cm). Kepti trumpai, kol paskrus iš abiejų pusių, nepamiršti apversti. Iškepusius baklažanus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus. Tuomet baklažano gabalėlius sumaišyti su šiltu padažu ir patiekti su ryžiais. Skanaus!


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.5braskes.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą