10/22/2013

Cukinijų, saulėje džiovintų pomidorų ir rikotos pyragas

Ne daug vegetariškų patiekalų man tikrai patinka - būna ir skanūs, ir jaučiuosi soti, - bet šis yra vienas iš tų nedaugelio.

Pagrindui:
200 g miltų
žiupsnelis druskos
100 g sviesto
2-3 š. ledinio vandens

Įdarui:
2 nedidelės jaunos cukinijos, sutarkuotos burokine tarka
50 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, supjaustytų šiaudeliais
250 g rikotos sūrio
2 š. pieno
2 kiaušiniai
½ a. š. raudonėlio
½ a. š. baziliko
12 juodųjų alyvuogių be kauliukų (neturėjau)
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošti pagrindą: miltus sumaišyti su druska, įpkaustyti sviestą. Trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų. Supilti vandenį ir gerai išminkyti. Tešlą uždengti ir 30 min padėti šaltai. Vėliau tešlą iškočioti, iškloti ja kepimo indą, subadyti šakute, uždengti kepimo popieriumi, pripilti ant jo džiovintų pupelių ar žirnių, kad neleistų tešlai iškilti, ir kepti 200ºC orkaitėje 10 minučių. Popierių su džiovintais žirniais ar pupelėmis nuimti ir dar pakepti apie 10 minučių.
Kol tešla kepa, išplakti kiaušinius su rikota, pienu, druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Sumaišyti su tarkuotomis cukinijomis ir smulkintais pomidorais. Šią masę paskleisti ant pagrindo ir kepti dar apie 30-35 minutes. Skanaus!

P. S. Nusižiūrėtą receptą gerokai pakoregavau. Didžiausia pakeitimas ko gero tas, kad daržoves reikėjo sluoksniuoti ir ant viršaus užlieti rikotos-kiaušinių plakinį, bet labai intensyvaus cukinijų skonio mes nemėgstame, todėl nusprenžiau sutarkuoti ir sumaišyti. Neapsirikau :)

P. P. S. Pirma mintis prieš gaminant šį apkepą-pyragą buvo šiek tiek patingėti ir praleisti pagrindo gamybą, apkepą palikti be jo. Vėliau susigriebiau ir vistik apsiimiau pilnos gamybos, jei būčiau patingėjusi, tikrai pyragas prarastų dalį savo puikaus skonio.



Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.forellesreceptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą