10/18/2013

Itališka brusketa su pomidorais

Drauge G., ar pameni, kaip mes pabėgdavom nuo namų rutinos, vaikų, vyrų ir vakarodavom gurkšnodamos vyną? Kai nukeliavom į "California" vyninę kalbėdamos, kad ko gero sekantį kartą susitiksime gurkšnoti tik pieno kokteilių? ;) Ar pameni, kaip ten užsisakę paprastą, bet ne prastą užkandą prie vyno, kalbėjom, kad reiks ją bandyti gaminti ir namuose. Aš pamenu. Ir kai atskuba netikėti svečiai ji mane visada išgelbėja, nes reikalingus produktus (arba pakeitimui tinkančius) visada turiu namuose.
Netikėti svečiai užzuko ir vakar, pranešė kiek mažiau nei prieš dvi valandas, kad atvyksta. Pasiraitojau rankoves aptvarkyt vaikų kasdieninę netvarką ir puoliau gaminti užkandą prie vyno :) Tiesa, teturėjau sumuštinių duonos, labiau čia tiktų ciabatta ar baguette, bet tai vistiek buvo pirmoji ištuštėjusi užkandžių lėkštė ant stalo :)

4 sumuštiniu duonos riekelės
16 vyšninių pomidorų (tik tokius turėjau, visada gamindavau iš paprastų)
2 nedidelės skiltelės česnako
po žiupsnelį pipirų, rozmarinų, raudonėlių ir kalendros
šlakelis sezamų aliejaus
1-2 š. sezamo sėklų

Sumuštinių duonos riekeles paskrudinti duonos skrudintuve arba orkaitėje (jei naudojama ciabatta arba baguette i supjaustyti 1 cm storio riekelėmis ir jas paskrudinti orkaitėje) ir padalinti į 4 dalis.
Pomidorus susmulkinti, ant jų išspausti česnako skilteles, berti prieskonius, sezamo sėklas ir sezamų aliejų, viską išmaišyti ir palikti kelioms minutėms pastovėti. Tuomet imti duonos riekelę ir ant jos uždėti pomidorų masės, stengiantis susidariusį skysti palikti dubenyje. Viskas! Skanaus!

P. S. Šias brusketas dažniausiai gaminu su alyvuogių aliejumi ir be sezamo sėklų, bet kaip tyčia alyvuogių aliejus buvo pasibaigęs, todėl dėjau sezamų aliejų ir suintensyvinti jo skoniui įbėriau sezamo sėklų.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą