10/17/2013

Paprikų sriuba

Mano merginos paskutiniu laiku tiesiog dievina paprikas. Gali jas valgyti žalias ir troškiniuose kiekvieną dieną. Paįvairinimui - paprikų sriuba su imbieru. Rudeniui kaip tik :) Vyresnioji, tiesa, kiek išrankesnė ir sakė jai aštroka, bet mažajai labai patiko.

1,5 didelės raudonos paprikos perpjautos per pusę
½ svogūno, perpjauto pusiau (2 ketvirtadaliai)
2 česnako skiltelės, paliktos luobe
1 š. alyvuogių aliejaus
2 cm imbiero gabaliukas, smulkiai sutarkuotas
žiupsnelis kumino
½ a. š. kalendros
1 vidutinė bulvė, supjaustyta kubeliais
450 ml sultinio
druskos, pipirų pagal skonį
grietinės pagardinimui

Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi i ant jo išdėlioti paprikų puseles, svogūną, česnakų skilteles ir kepti apie 30-40 minučių iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje arba kol paprikų odelė pradės puslėtis.
Kol kepa paprikos, puode ant aliejaus nuolat maišant apie 5 minutes pakepinti kalendrą, kuminą ir imbierą. Suberti bulves, išmaišyti, paskaninti druska, pipirais, supilti sultinį ir virti apie 30 minučių (kol išvirs bulvės).
Paskrudusias daržoves išimti iš orkaitės. Nuo kiek pravėsusių paprikų nulupti odelę ir paprikas sudėti į sriubą. Ten pat dėti ir svogūnus, išspausti česnakus. Sriubą pavirti dar apie 5 minutes, "sublenderiuoti" ir dar kartelį užvirti. Išpilstyti į dubenėlius, pagardinti grietine (vaikams labai patiko, kai dar pabarsčiau sezamo sėklų) ir skanaus!


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal valgoma-nevagoma.blogspot.ch

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą