10/01/2013

Filo tešlos krepšeliai

Gaminant baklavą liko filo tešlos gabalėlių, o kadangi jų kitam kartui, kad ir kitai dienai, nepadėsi, tuo pačiu sumeistravau krepšelius. Man asmeniskai jie net labiau patiko, nei baklava :D Viskas buvo gaminama "ant greičio", todėl dėta, kas turėta, ir kiekiai nepaskaičiuoti...

filo tešla
tirpintas sviestas tešlai sutepti
kapoti riešutai (taip pat likę nuo baklavos)
karamelizuoti obuoliai (imiau 2 vidutinio dydžio)
džiovintos spanguolės

Filo tešlą supjaustyti kvadratėliais (maždaug 10x10cm), kiekvieną lakštą sutepti tirpintu sviestu ir sudėti po 3-4 sluoksnius vienam pyragėliui. Tuomet šiuos sluoksniuotus kvadratėlius dėti į didesnių keksiukų kepimo formą, ant dugno berti kapotų riešutų - apie 1-1,5 šaukšto. Kadangi dar šiek tiek liko tirpinto sviestu, po arbatinį šaukštelį užpyliau ant riešutų. Tuomet dėti mažais kubeliais supjaustytus ir karamelizuotus obuolius, užberti džiovintų spanguolių, dėti į įkaitintą iki 175ºC orkaitę ir kepti, kol tešlos krašteliai tampa auksinės spalvos (tikrai nepamenu, kiek laiko kepiau, spėju kokių 15 minučių...). Ataušinti ir - skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą