11/27/2013

Kiauliena, troškinta obuolių sultyse

400 g kiaulienos
300-400 ml obuolių sulčių
1 š. svogūnų miltelių
2 š. miltų
druska, pipirai
čiobrelio šakelė (neturėjau)
1 š. garstyčių
100 ml riebios grietinės
petražolės

Kiaulieną supjaustyti gabaliukais, paskaninti druska, pipirais ir gerai kiekvieną gabaliuką apvolioti miltuose. Mėsos gabaliukus apskrudinti keptuvėje arba puode (jei reikia, per kelis kartus). Apibarstyti svogūnų milteliais ir dar šiek tiek pakepti, tuomet pilti obuolių sultis, įdėti čiobrelio šakelę ir troškinti ant nedidelės ugnies retkarčiais pamaišant apie valandą. Kai mėsa jau bus minkšta, o padažas sutirštėjęs, dėti šaukštą garstyčių, pamaišyti, leisti dar keletą minučių pasitroškinti, kad garstyčios sušiltų. Pabaigoje berti smulkintas petražoles ir dėti grietinę. Skanaus!

P. S. Troškinimo procese prireikė dar papildomai įpilti skysčio, pyliau vandens. 



Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.beatosvirtuve.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą