11/29/2013

Kvietinių miltų tortilijos

Tortilijų jau daugiau nebepirksiu :D 

300 g kvietinių miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. druskos
2 š. aliejaus
200 ml pieno

Visus sausus ingridientus sumaišyti, supilti aliejų. Užvirintą pieną lėtai pilti į miltų mišinį vis maišant, kol tešla atšoks nuo dubens sienelių.Tešlą minkyti apie 5 minutes, kol gerai išsiminkys. Tuomet padalyti į 12 vienodo dydžio gabaliukų ir kiekvieną gabaliuką iškočioti ant miltais pabarstyto stalo iki 15 cm skersmens - lakštas gaunasi tikrai plonas.
Įkaitinti sausą keptuvę. Joje kepti tortilijas, kiekvieną pusę palaikaikant apie 30 sekundžių. Į jas vynioti mėgstamą įdarą (šį kartą pas mus vištienos gabalėliai su salotomis). Skanaus!


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.sonatinos-receptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą