12/20/2013

Avižiniai sausainiai

Parduotuvėje kartu su didžiąja dukra nusipirkome Kalėdines sausainių formeles ir vos tik grįžus Ugnė nekantravo išbandyti. Štai jos darbo rezultatas :) 

100 g avižinių dribsnių
100 g miltų
50 g rudojo cukraus
100 g minkšto sviesto
2 š. pieno
1 a. š. kepimo miltelių
½ a. š. nugesintos valgomosios sodos
žiupsnelis druskos

Avižinius drbsnius pasmulkinti virtuvinam kombaine, bet miltų padaryti nereikia. Gerai sumaišyti smulkintus avižinius dribsnius, miltus, cukrų, žiupsnelį druskos, kepimo miltelius ir nugesintą sodą. Į sausų produktų mišinį dėti sviestą ir pilti pieną. Viską gerai išminkyti. Gautą tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir bent 15 minučių dėti į šaldytuvą.
Atšalusią tešlą išvynioti iš maistinės plėvelės ir tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iškočioti 3-4 mm storio lakštą. Su sausainių formomis išspausti sausainius, kuriuos kepti 180ºC orkaitėje apie 15 minučių stebint, kad per daug neparuduotų. Skanaus!


Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal mondomulia.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą