12/13/2013

Kalėdiniai kukurūzų dribsnių pyragėliai

Šeštadienį buvome Šveicarijos lietuvių Advento šventėje, kur reikėjo atsivežti savąjį desertą. Kadangi daug laiko deserto ruošimui neturėjau, o šį receptą nužiūrėjau dar praeitą žiemą, buvo puiki proga prisiminti ir išbandyti. Tikrai skanu, gražu ir neįprasta!

100 g sviesto
400 g marshmallows (nežinau, kaip juos išversti, gal amerikietiški zefyrai...)
4 puodeliai kukurūzų dribsnių
maistinių žalių dažų
½ a. š. vanilės ekstrakto
½ a. š. migdolų ekstrakto
M&M's saldainių

Sviestą dėti į nemažą puodą ir, kai vos vos pradeda tirpti, sudėti zefyrus. Ant labai mažos ugnies dažnai pamaišant juos ištirpdyti. Pilti vanilės ir migdolų ekstraktus, maistinius dažus (pilti tiek, kad gautumėte norimą spalvą) ir viską gerai išmaišyti. Tuomet suberti kukurūzų dribsnius ir vėl gerai išmaišyti, kad dribsniai tolygiai pasidengtų zefyrų mase. Tuomet ant sviestinio popieriaus dėti po šaukštą masės, jei reikia, su šlapiom rankom pakoreguoti formą, uždėti po kelis M&M's saldainius papuošimui ir palikti ataušti bei sustingti. Skanaus!

P. S. Masė labai lipni ir tąsi, todėl ją suvaldyti gali padėti vandeniu sušlapintos rankos arba specialūs purškalai, kurių Lietuvoje, tiesą sakant, pirkti nemačiau. Net ir sustingę pyragėliai yra šiek tiek lipnūs, todėl jei planuose juos kur nors vežti, atskirti vieną nuo kito reikėtų sviestiniu popieriumi.



Šaltinis: pritaikyta šeimynai pagal www.simplyalli.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą